20 de setembre 2013

11 de setembre i Festa Major'13



Acte del 10 de setembre realitzat a La Clau amb el grup Saltamarges de Cardedeu.
Els passats dies 6, 7 i 8 de setembre hem estat celebrant la Festa Major del nostre poble. Donàvem l'inici d'aquesta festa el divendres a La Clau, mentre s'inaugurava l'exposició de cartells de Festa Major i s'encenia la traca amb l'ajuda dels Diables de Sant Celoni. Després ens vam traslladar a l'espai barraques on continuarem la festa tot servint cerveses, aigua de València i combinats fins les 5 del matí. El dissabte vam gaudir del vermut i el dinar popular servit a La Clau, i amb la companyia de Riu que ens van amenitzar la tarda.

Hem de dir que les pluges ens han estat acompanyant totes les tardes i vespres, però aquest inconvenient no ha impedit que molts de vosaltres passéssiu a fer un got per la barraca del Casal. Moltes gràcies a tots i totes!

També hem d'agrair a totes aquelles persones que ens han donat un cop de mà a l'hora de servir, muntar i desmuntar la barraca; sobretot a la gent de la PAH Baix Montseny, La Clau i Arran. Aquests gestos de solidaritat i companyonia són els que enforteixen les nostres entitats!

A banda dels aspectes positius, volem denunciar el caràcter de la nostra Festa Major, tan poc participativa, la qual no té en compte els interessos dels celonins i celonines. Estem en contra de que l'Ajuntament organitzi aquesta festa segons les seves idees i preferències, despreocupant-se de desenvolupar unes festes més populars i crítiques, unes festes que omplin l’espai buit que ja fa anys que es fa notar, oci amb criteri i de qualitat!


Per altra banda, la pluja també ens condicionà l'acte en commemoració de la Diada de Catalunya, el 10 de setembre. Tot i veure'ns obligats a canviar l'espai on realitzar l'acte polític i el concert, hem d'agrair l'afluència de públic. Després de llegir els manifestos, vam desplegar una estelada gegant dins el local de La Clau i tot seguit vam ballar i cantar fins entrada la matinada amb el grup Saltamarges de Cardedeu.

Abans de tot això, des de la tarda es van estar celebrant diversos actes entre els pobles de Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera, organitzats per Arran.


Des de l'assemblea del Casal Quico Sabaté entenem que l'acte de la diada és una celebració central, tant per reflexionar en clau d'un passat de repressió des de l'estat espanyol, com també per pensar en un futur de canvi orientat a una autodeterminació del poble català.


Visca la terra lliure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada