30 de desembre 2009

Actes commemoratius del 50 aniversari de la mort en combat antifranquista del guerriller anarquista Francisco Sabaté Llopart “Quico”

Aviat arribarà l’any 2010 i amb ell la commemoració del 50 aniversari de la mort en combat de Francisco Sabaté Llopart, més conegut per “Quico”. El 5 de gener del 1960, en Quico moria en combat a la cruïlla del carrer Major amb el de Santa Tecla de Sant Celoni, i finalitzava així una trajectòria de lluita antifeixista i de resistència a la dictadura franquista.

Any rere any el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté s’ha encarregat de fer-nos-en memòria i remoure els records de lluita organitzant actes populars i reivindicatius sota la placa dedicada al maqui al carrer de Santa Tecla de Sant Celoni. En aquesta mateixa línia s’han inclòs els actes d’entitats anarquistes, com la CNT, celebrats cada 5 de gener al mateix cementiri. L’any 1995 l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental va homenatjar el guerriller, en el 35 aniversari del seu assassinat, i així mateix ho feia, l’any 2000, una comissió celonina en el 40 aniversari.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, i entenent el 50 aniversari com una data molt especial, us comuniquem que s’ha creat la Comissió 50 Anys Quico Sabaté. Les organitzacions que formen part d’aquesta Comissió són: el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté, la Candidatura d’Unitat Popular de Sant Celoni, la CNT, la CGT del Vallès Oriental i l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, i ja compta amb les primeres adhesions a títol individual: Alba i Paquita Sabaté i Castells, i Manel, Francesc i Enric Jené i Sabaté, filles i nebots d’en Quico, respectivament.

L’objectiu de la Comissió és organitzar una sèrie d’activitats per recordar la lluita armada contra el franquisme, en especial la dels anarquistes, i la tràgica mort del guerriller de l’Hospitalet de Llobregat.

El grup constituït resta obert a les aportacions tant individuals com col·lectives per fer que l’any 2010 sigui l’“Any Quico Sabaté”. Si hi esteu interessats/des, us podeu posar en contacte amb nosaltres a l’adreça de correu electrònic 50aniversariquicosabate@gmail.com, qualsevol tipus d’aportació serà benvinguda.

També podeu anar seguint la programació de les activitats així com les darreres novetats en el següent bloc: http://50aniversariquicosabate.blogspot.com/

Comissió 50 anys Quico Sabaté

Sant Celoni, 14 de desembre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada